Finn oss her:

Her finner du våre favorittoppskrifter på hvordan du kan bruke
produkter dyrket av oss på Viken Midtre!

Gresskarfries

Bakt potet med topping

Grillet mais med urtesmør

Fyldig gulrotsuppe

Grillet mais med urtesmør

Gresskarfries

Gresskarfries er ikke bare supergodt – det er også veldig sunt! Gresskarfries er en perfekt tilleggsrett til f.eks biff, burger eller kylling. Det inneholder 0 karbohydrater!

Denne oppskriften passer til 4 personer:

Dette trenger du:

400 g gresskar

1 liter vann

Nøytral olje

Salt

Slig gjør du:

Del gresskaret opp i biter – prøv å få bitene omtrent like store – da unngår
du at de største blir rå mens de minste blir brent.

Fordel gresskarbitene jevnt på et stekebrett

Dryss litt olje over, og vend friesene slik at oljen fordeles jevnt

Stek på 2250 i omtrent 20 minutter, eller til de er gyldne og litt sprø i kantene. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, og hvor store bitene er.

Det viktigste er å smake underveis..

Når alle er gyldne, tar du de ut av ovnen. Ha på litt salt og annet krydderier du liker, og NYT!

PS: Bruk gjerne gresbkarfrøene som topping eller spar de til å bake brød eller til granola. Nam!

Fyldig gulrotsuppe

Gulrotsuppe er ikke bare godt, men også veldig næringsrikt! Med et lite sting av chili og ingefær, toppet med rømme og ristede gresskarkjerner. Fungerer utmerket som forrett, eller som en deilig middag!

Denne oppskriften passer til 2 personer som middag, 4 som forrett:

Dette trenger du:

4 mellomstore gulrøtter

1 stor potet

1 stk gul løk

1 boks kokosmelk

7 dl grønnsakskraft

1 stk chili

2-3 cm ingefær

Salt, pepper og cayennepepper

Til topping: Rømme og gresskarkjerner

Slig gjør du:

Skrell og kutt grønnsakene, vend de i litt smør eller olje i kasserollen

Fyll opp med grønnsakskraft, og kok til det er mørt.

Ha i kokosmelk, og kjør suppa til en jevn konsistens med stavmikser eller blender

Smak til med salt, pepper og cayennepepper

Topp suppa med litt rømme og gresskarkjerner

Nyt i vei!

Bakt potet med topping

Bakt potet er godt som tilbehør til f.eks grillmat, men kan også være et måltid i seg selv – med litt digg topping!

Denne oppskriften passer til 4 personer:

Dette trenger du:

400 g gresskar

1 liter vann

Nøytral olje

Salt

Slig gjør du:

Del gresskaret opp i biter – prøv å få bitene omtrent like store – da unngår
du at de største blir rå mens de minste blir brent.

Fordel gresskarbitene jevnt på et stekebrett

Dryss litt olje over, og vend friesene slik at oljen fordeles jevnt

Stek på 2250 i omtrent 20 minutter, eller til de er gyldne og litt sprø i kantene. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, og hvor store bitene er.

Det viktigste er å smake underveis..

Når alle er gyldne, tar du de ut av ovnen. Ha på litt salt og annet krydderier du liker, og NYT!

PS: Bruk gjerne gresbkarfrøene som topping eller spar de til å bake brød eller til granola. Nam!

Her finner du våre favorittoppskrifter på hvordan du kan
bruke produkter dyrket av oss på Viken Midtre!

Gresskarfries

Fyldig gulrotsuppe

Bakt potet med topping

Grillet mais med urtesmør

Gresskarfries

Gresskarfries er ikke bare supergodt – det er også veldig sunt! Gresskarfries er en perfekt tilleggsrett til f.eks biff, burger eller kylling. Det inneholder 0 karbohydrater!

Dette trenger du:

Denne oppskriften er ca
4 porsjoner:

400 g gresskar

1 liter vann

Nøytral olje

Salt

Slig gjør du:

Del gresskaret opp i biter – prøv å få bitene omtrent like store – da unngår
du at de største blir rå mens de minste blir brent.

Fordel gresskarbitene jevnt på et stekebrett

Dryss litt olje over, og vend friesene slik at oljen fordeles jevnt

Stek på 2250 i omtrent 20 minutter, eller til de er gyldne og litt sprø i kantene. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, og hvor store bitene er.

Det viktigste er å smake underveis..

Når alle er gyldne, tar du de ut av ovnen. Ha på litt salt og annet krydderier du liker, og NYT!

PS: Bruk gjerne gresbkarfrøene som topping eller spar de til å bake brød eller til granola. Nam!

Fyldig gulrotsuppe

Gulrotsuppe er ikke bare godt, men også veldig næringsrikt! Med et lite sting av chili og ingefær, toppet med rømme og ristede gresskarkjerner. Fungerer utmerket som forrett, eller som en deilig middag!

Denne oppskriften passer til 2 personer som middag, 4 som forrett:

Dette trenger du:

4 mellomstore gulrøtter 

1 stor potet

1 stk gul løk 

1 boks kokosmelk

7 dl grønnsakskraft

1 stk chili

2-3 cm ingefær

Salt, pepper og cayennepepper

Til topping: Rømme og gresskarkjerner

Slig gjør du:

Skrell og kutt grønnsakene, vend de i litt smør eller olje i kasserollen

Fyll opp med grønnsakskraft, og kok til det er mørt.

Ha i kokosmelk, og kjør suppa til en jevn konsistens med stavmikser eller blender.

Smak til med salt, pepper og cayennepepper

Topp suppa med litt rømme og gresskarkjerner

Nyt i vei!